De moe en de va hebben me een bezoekje gebracht.
's avonds aan de gare routière (roosevelt int klein) wachten in Aix is ook niet het meest aangename aan het stadje. Dat heb ik reeds kunnen ondervinden. Alle lugubere types en clochards die je daar tegen kan komen. Gelukkig was de bus met de manne van de financiën er snel.
De eerste dag tourde ik hen rond in marseille. (Dit is echt een prachtige stad, ookal was het men 2de keer!)
De volgende dagen heb ik ze een kleine rondleiding kunnen geven in aix en natuurlijk konden zij de drankjes en dineetjes betalen.

Op het einde van de week was het alsof zij hier al jaren woonde en ik hen een bezoekje kwam brengen. Mijn vader kon me over plekjes vertellen waar ik nog nooit iets van gehoord had!!!
Natuurlijk moest ik zeer veel studeren en heb ik niet al mijn tijd met hen kunnen doorbrengen. Ik vond het nochtans een zeer aangenaam bezoek.
Dankuwel manne van de financiën
x
koen
Koen heeft er een 'airke' van weg om ons telkens aan onze leeftijd te herinneren (en die is niet 60+ zoals hij het altijd wil voorstellen!!!).
Wij hebben veel plezier gehad aan ons verblijf in Aix, al kunnen we ons voorstellen dat het daar vanaf mei nog veel toffer is. Tijdens ons driedaags verblijf moesten we nog van ons aperitiefje genieten op terrasjes afgeschermd met plastiek zeilen en opgewarmd met warme luchtblazers. De platanen op de Cours Mirabeau waren nog helemaal kaal en stonden er eerder triest bij. Wat moet het een plezier zijn daar onder een zonnig bladerdak te genieten van een koele pastis of te wandelen langs de kraampjes met boeken, bloemen en talrijke streekgerechten... Maar helaas, nu onze Koen onze portemonnee tot de bodem heeft weten leeg te maken, zit een bezoekje in de lente er misschien niet meer in... Voor Koen is dat niet zo erg: Elien komt met haar jonge ouders met Pasen voor een week op bezoek en in mei gaat ze nog een keertje bij hem langs. Dat zal hem zeker zo veel deugd doen als het bezoek van zijn eigen bejaarde ouders, of...??? Bedankt, Koen, voor je aangenaam gezelschap en je interessante rondleiding in Marseille. Het leek wel of je er altijd verbleven had. Het maakte ons best wel trots en het gaf ons een gerust gevoel: je bent er al echt thuis. We wensen je nog veel plezier in Aix, maar hopen vooral dat je er veel kan opsteken voor wat betreft de Franse taal én je studies. Haal het onderste uit de kan want niet iedereen krijgt zo'n kans en bovendien is dit een unieke ervaring die je nooit zal vergeten!