koeninaix.reismee.nl

koen pakt de bus

Mijn ouders zijn nog maar net vertrokken en ik zit al in de problemen.

We waren van plan om gewoon de bus te pakken naar een carfour net buiten de stad. Na even zoeken vinden we de route die we moeten nemen.
Wanneer we kijken, zien we dat dit maar heel even met de bus is.

Mattias stelt voor om niet te betalen en dus ons ticketje niet te knippen bij het instappen. De bussen worden hier toch nooit gecontroleerd had een klasgenoot ons reeds verteld.

We zitten nog geen twee minuten op de bus en er stappen natuurlijk controleurs op de bus. Meteen pakke we onze ongeknipte kaartjes en geven we deze af aan een van de controleurs.

Jah mannekes jullie hebben jullie kaartjes niet laten knippen hé!!!!
Gelukkig kwam mattias daar plots uit de hoek met zijn beste slechtste frans:

euhm euhm nous sommes deux etudiants erasmus..... euhm et un garçon qui vivre dans LE MÊME batiment que nous.... il nous les a donné.... bladibladibla (dit alles uit zijn duim aan het zuigen met een kop als een tomaat).

Toen kwam ik: a meneer moeten we dan dat kaartje in dat flashy oranje bakje steken vanvoor?

Ja toen had hij natuurlijk helemaal door dat we met zijn voeten aan het spelen waren.

Gelukkig heeft mattias toen snel het gesprek weer overgenomen en loste hij het verder op met zijn geacteerde slechte frans.

De controleur kon er niet mee lachen, maar uiteindelijk liet hij ons gaan.

==>weer een leuke dag in frankrijk :-p

groeten vanuit het natte zuiden

koen

de vrouw van de man met de portemonnee

Nooit vergeten: Eerlijk duurt het langst!

de zus van de man met de geldbeugel

de vrouw van de man met de portemonnee heeft groot gelijk !
Dat is een goeie les, die je in dit geval niks gekost heeft...'t had anders kunnen uitdraaien....en dan had je de man met de geldbeugel weeral moeten aanspreken !

Ik lees verder dat je al goed bent ingeburgerd.
Tof, geniet er verder van ! Meer vergeet toch ook niet te studeren !

vriend van de zoon van de man met de portemonnee

het was niet mijn idee... het was een gezamenlijk idee!!!

en we hebben onze les nu wel geleerd... Erasmus is dus heel heel leerrijk!

portemonnee

Er gebeurt blijkbaar niet veel meer in AIX ?
Of heb je zoveel werk met je studies dat er niets meer over blijft van je tijd om te bloggen ?
Of gaat je iedere avond bolderen ?